A pályázás menete és feltételei

Minden képzőművész, aki a VI. Óbudai Képzőművészeti Tárlaton való szereplésre hirdetett kétfordulós pályázaton és az Önkormányzat által felajánlott díj elnyerésének versenyében részt kíván venni, kérjük, töltse ki a jelentkezési lapot az alábbiak szerint: 

  1. A pályázaton a nevezési lap kitöltésével vehet részt, mely a www.obudaitarlatok.hu/kepzomuveszetitarlat/nevezesi-lap menüpont alatt található. Nevezni szeptember 7 – 28. között lehet.
  2. Beadandó a kiállításra szánt – alkotónként 1 db 2019-nél nem régebbi – műtárgyról készített, jó minőségű digitális reprodukció, vagy nem hagyományos táblakép, szobor, grafika esetén (pl. installáció) a mű leírása és vázlata, makett fotója.

A beküldendő fájl fotója .jpg legyen, amelynek hosszabbik oldali mérete minimum 3000 pixel. A képfájlok elnevezése: szerző, képcím, dátum: max. 40 karakter, ékezetek, szóközök nélkül, kisbetűvel (pl. toth_norbert_aquincum_2019). A pályázatra alkotónként 1 db olyan mű reprodukciója nyújtható be, mely eredeti műalkotás befoglaló mérete nem haladhatja meg az 1,5 négyzetmétert!

  1. Mellékeljen egy darab négyzet alakú, jó minőségű digitális portréfotót is az alkotóról, maximum 6 MB-os terjedelemben – a fotó keletkezésének idejét és készítőjének nevét is kérjük megjelölni.
  2. Csatolandó egy művészi „ars poetica” is – maximum 1500 karakter (leütés szóközökkel).
  3. A mű installálására vonatkozó speciális igények leírása.
  4. A kész műtárgy vagy a műalkotás tervének leírása – maximum 1500 karakter (leütés szóközökkel).

PÁLYÁZATI FELTÉTELEK

A kétfordulós, nyílt beadású pályázaton részt vehet minden olyan professzionális alkotóművész, aki művészi tevékenységét hivatásszerűen végzi.

Várjuk azoknak a művészeknek az alkotásait, akik a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének tagjaként, és/vagy valamely művészeti-, szakmai szervezet aktív tagjaként is rendszeresen kiállító művészek.

Pályázhatnak továbbá azok a pályakezdő képzőművészek, akik rendelkeznek valamely szakirányú felsőoktatási intézményben szerzett művész diplomával, illetve jelenleg a képzőművészeti felsőoktatásban végzik tanulmányaikat.

A kétfordulós pályázaton bármely alkotói eljárással, technikával, médiumban készült képzőművészeti alkotással lehet részt venni.

Csak a kiírásban szereplő témára reflektáló, más kiállításon és korábbi pályázaton még nem szerepelt, új képzőművészeti alkotásokat várunk.

A pályázattal kapcsolatos információk megtalálhatóak honlapunkon: https://kepzomuveszetitarlat.obudaitarlatok.hu/