A pályázás menete
Mit kell tennie annak a hivatásos képzőművésznek, aki a IV. Óbudai Képzőművészeti Tárlaton való szereplésre hirdetett kétfordulós pályázaton és az Önkormányzat által felajánlott díj elnyerésének versenyében részt kíván venni?
 1. A pályázaton a nevezési lap kitöltésével vehet részt, mely a http://obudaitarlatok.hu/kepzomuveszetitarlat/nevezesi-lap/ menüpont alatt található. Nevezni szeptember 1 – 20. között lehet.
 2. Beadandó a kiállításra szánt – alkotónként 1 db 2017-nél nem régebbi – műtárgyról készített, jó minőségű digitális reprodukció, vagy nem hagyományos táblakép, szobor, grafika esetén (pl. installáció) a mű leírása és vázlata, makett fotója.
  A beküldendő fájl formátuma .jpg legyen, a fotó hosszabbik oldalának mérete minimum 3000 pixel legyen.
  A képfájlok elnevezése: szerző, képcím, dátum: max. 40 karakter, ékezetek, szóközök nélkül, kisbetűvel (pl. toth_norbert_aquincum_2017)
  A pályázatra alkotónként 1 db olyan mű reprodukciója nyújtható be, mely eredeti műalkotás befoglaló mérete nem haladhatja meg az 1,5 négyzetmétert!
 3. Mellékeljen egy darab négyzet alakú, jó minőségű digitális portréfotót is az alkotóról, maximum 6 MB-os terjedelemben – a fotó keletkezésének idejét és készítőjének nevét is kérjük megjelölni.
 4. Csatolandó egy művészi „ars poetica” is – maximum 1500 karakter (leütés szóközökkel).
 5. A mű installálására vonatkozó speciális igények leírása.
 6. A kész műtárgy vagy a műalkotás tervének leírása – maximum 1500 karakter (leütés szóközökkel).
A nevezési lap beküldésével a pályázó egyben nyilatkozik arról, hogy a pályázati feltételeket elfogadja, továbbá, hogy beküldött képei minden tekintetben megfelelnek a kiírásban szereplő feltételeknek.
A szerzők a kép beadásával tudomásul veszik a pályázati feltételeket, s hozzájárulnak, hogy a kiállításba beválogatott képeik a katalógusban, az óbudai sajtótermékekben és a későbbi óbudai szabadtéri helyszíneken megvalósítandó kiállításokon megjelenjenek.
Nevezési díj nincs.
Kizárólag a honlapon keresztül szabályosan feltöltött képek vesznek részt a pályázati értékelésben.