Szerzői jogi kérdések

Szerzői és felhasználói jogok – Képzőművészeti Tárlat

A pályázók a beküldött pályamunkáikhoz kapcsolódó szerzői jogaik tekintetében az alábbiak szerint adnak felhasználási engedélyt a pályázat kiírója részére:

• A pályázat kiírója a pályaművekből rendezendő kiállítás népszerűsítésével kapcsolatban jogosult a pályaművek felhasználására minden esetben a pályázó nevének és a mű címének feltüntetése mellett.

• A kiíró, illetve a fenntartásában lévő Esernyős Nonprofit Kft., mint a kiállítás rendezője, jogosult a mű nyilvánosságra hozatalára a kiállítás keretében, továbbá a kiállításhoz szorosan kapcsolódó katalógus, programfüzet, internetes felület, reklám stb. keretében.

• A pályázat benyújtója hozzájárul ahhoz, hogy a pályázat kiírója a pályaműről készült reprodukciót katalógus formájában, illetve elektronikus formában megjelentesse és ennek érdekében a pályázat kiírója számára nem kizárólagos, de korlátlan időre szóló felhasználási jogot ad a pályázó nevének feltüntetése mellett. Mivel ez a projekt nonprofit jellege folytán a kiírónak nem hoz bevételt, a pályázó a díjazásról lemond.